Leka bez premca!


Leka u vitrine nosi 23. trofej SD kupa! 

23. SD kup je drugo izdanje naseg prestiznog kupa na “Turnirima”. Ovog puta posle duzeg vremena ucestvovalo je 32 ekipe podeljene u dva mini-turnira od po 16 ekipa. Takav format smo morali da napravimo posto nije moguce kreirati turnir od 32 ekipe.

Kako je izgledala grupna i knockout faza mozete pogledati na narednim slikama:

Svaka grupa je zanimljiva na svoj nacin. Zanimljivo je da je grupnu fazu samo jedna ekipa zavrsila sa sve 3 pobede – FC Zadrugar! Cetiri ekipe, nazalost, nisu ostvarile nijedan bod. U grupnoj fazi najefikasnija ekipa i ujedno ekipa sa najboljom gol razlikom jeste finalista turnira – FK BMW NBG.

Elem, nakon grupne faze takmicenje je nastavljeno u knockout-u. Vec u osmini finala imali smo tri zanimljiva grdska mini-derbija: FK Radnik – Inter 1, FC Zadrugar – Moravsko Predvecerje i Papazovac-Konjarnik – smezuljci. Niko nije propustio da ljutog gradskog rivala malo pecne objavljenim saopstenjem (ne za stampu vec onaj kratak “komentar utakmice”) i time se atmosfera dodatno podgrejala. Prica se da su dvojica dan pred utakmicu sedeli u kafani na rucku. Ko zna sta su muljali.

Cetvrtfinala neko rutinski neko jedva. MOD pobedio LA-a. A u polufinale prodjose dva beogradska i po jedan novosadski i smederevski klub. Zanimljivo je da su u oba polufinala pobedile ekipe koje su ostvarile nesto manji hatstats. Leka je pobedio Bolexa postigavsi dva gola iz SE-a iako je igrao kontre, a Fox je reklo bi se dobio zahvaljujuci nesto jacoj sredini terena. Oba polufinala zavrsise se rezultatom 2:1 sto dodatno pokazuje koliko je bilo neizvesnosti u ovim mecevima.

I na kraju finale. 19. novembra tekuce godine sastadose se Fox i Leka, ne znamo pred koliko gledalaca. Recimo da ih je bilo mnogo, ipak je finale. 451 Fox na Lekinu 352 taktiku. Medjutim, vec u 28. min kada je na semaforu pisalo 2:0 za NS Leksikose, ekipa BMW-a prelazi iz 451 u ofanzivnu 253 formaciju. Tek 10 minuta terbalo je Foxu da smanji rezultat, ali to je bilo sve prikazano od njega za to vece.

Leka narednih 16 nedelja ima trofej u svojim vitrinama. Dobio je uputstvo kako da ga glanca dok je na njegovim policama. Debelo ce platiti kreditima ukoliko ga osteti.

Kad smo vec kod kredita na stranici fonda SD kupa u dogledno vreme ostavicemo izvestaj o potrosenim kreditima za ovaj turnir kao sto smo to ucinili i nakon prethodnog. Nema zime za kredite, jos koju godinu mozemo da se igramo sa onima koliko smo ih uplatili.

Do sledeceg vidjanja, dovidjenja!

 NS Leksikosi 


13 responses to “Leka bez premca!”

  1. “Vec u osmini finala imali smo tri zanimljiva grdska mini-derbija”

    E, stvarno su bili GRDSKI !!! 😉

    A za onu dvojicu u kafani – ja bih to prijavio disciplinskoj komisiji HT, da se ispita… Pozvati svedoke na informativni razgovor… i tako to…

  2. Prvo: Bas zato sto je Moravsko predvecerje na prevaru proslo 1/4 finale grupe A, izgubilo je u finalu. Ovaj kup je postalo jedno leglo mafije i prljavih tajkuna.

    Drugo: Na sledecoj sednici zelim da preuzmem vlast nad ovim “eventom” (ja jedini i imam pravo na to jer sam jedini ucesnik svih kupova) i da uradim potpunu reorganizaciju. Naime, potrebno je izbaciti sve timove (sem mog) i dovesti botove kao ucesnike. Tako bih najzad imao sansu…

  3. Kratak rezime:Cestitke osvajacu,tekme vise nego zanimljive,ocekivani rezultati-jedino nisam zadovoljan svojim ucescem(mogao sam do finala)ali protivnik se provukao…:-)))i naravno veliki sportski pozdrav mom iskrenom prijatelju kojeg ocekujem i iduce godine—-VLADIMIREEEEEE—–UA RADNIK,UA!!!!!
    Pozdrav svima

Leave a Reply