Kraj grupne faze


Odigrane su sve utakmice grupne faze i poznati su učesnici osmine finala.

Ažurirane tabele i parove osmine finala možete pogledati na stranici RASPORED, a na posebnoj stranici rangiranje za  FER-PLEJ-TROFEJ. 

VAŽNO: NE ZABORAVITE, UTAKMICE OSMINE FINALA SE IGRAJU PO KUP PRAVILIMA.

GRUPA A
Azdaje 1 – 1 Male Villa
Arsenal Srbija 1 – 5 Karaburma City

Ovo je bio meč koji je direktno odlučivao o prolasku u osminu finala. To potvrđuju i najave koje su menadžeri napisali pre meča.
Azdaje i Male Villa su miroljubivo podelili bodove, mada ostaje utisak da je ipak ceo plen treba otići ekipi Male Villa, zbog izrazito jačih napada. Možda je za to kriv i Muso Kesedžija, koji je, kako i izveštaj sa meča kaže – danas razočarao.
Karabrma City je jasno (saopštenjem) stavio do znanja da im je ovaj meč važniji od 11. kola lige. Otud i ovakav rezultat, Karaburma je dominirala.
Dalje idu Karaburma City i Male Villa.

GRUPA B
HOW MUCH 3 – 4 OFK Balkan Mirijevo
Ofanziva 1 – 2 gRAyVENS utd.

U duelu bez mnogo rezultatskog značaja (HOW MUCH je imao samo teoretske šanse) viđena je kreativna igra, uz mnogo golova. Na kraju, presuda u 87 minutu, Markmann je bio strelac za pobedu Balkana od 4:3.
Ekipa gRAyVENS utd. je bila odlučna da potvrdi prvo mesto koje je držala posle 2 kola, pa su pobedu obezbedili sa dva gola već u prvom poluvremenu. Visokim posedom održali su to vođstvo do kraja utakmice i završili prvi krug kao prvoplasirani u grupi. Ipak, i njihov današnji rival, Ofanziva, ide u osminu finala.

GRUPA C
Palanka 4 – 3 Produkcija
F.K. Kalenic 2 – 1 Pivopije i pusaci

Palanka i Produkcija odigrali su neizvesnu utakmicu čiji je ulog bio veliki – plasman u naredno kolo. Produkciji je trebala pobeda, ali ipak, Palanka je bila suviše tvrd orah za njih, uprkos tome što su ostvarili bolje rejtinge. Ovim porazom Produkcija je ispala iz daljeg takmičenja, jer je Kalenić u drugoj utakmici priredio iznenađenje pobedivši Pivopije i pušače rezultatom 2:1. Iako su po rejtinzima bili slabiji, momci sa Kalenića su iskoristili konfuziju zbog neuigrane formacije Pivopija i postigli pobedonosni pogodak u 83. minutu.

GRUPA D
FC Galaktico 2 – 0 BEKANISMO BEKANS
AC Sicilia 8 – 0 BFB Dynamo Wolf

Tamni oblaci nadvili su se nad stadionom kraj Đetinje, na kome se odigravao duel između Galaktica i Bekansa. Mnogo je priče o ovom duelu bilo i pre utakmice, menadžeri su se prepucavali, optuživali i činilo se da je ovaj duel nešto što obojica jedva čekaju. Jaki rejtinzi obe ekipe, ali ipak znatno jači Galaktico. Bekan je imao jednu priliku, u 15. minutu i na tome se završilo. Po jedan gol na početku svakog poluvremena bio je dovoljan Galakticu za ubedljivo prvo mesto u grupi.
U utakmici koja se igrala kasnije, u Sarajevu, Sicilija je ubedljivom igrom pobedila Dynamo i obezbedila osminu finala. Rival za plasman Bekanismo Bekans nije uspeo da pobedi Galaktico, pa završava takmičenje posle prve faze.

GRUPA E
Mikijevi puleni 5 – 2 Inter 1
Vlasinska stena 5 – 1 SirokoNemaSta

Mikijevim pulenima je trebala ubedljiva pobeda nad Interom uz ubedljivo poraz ekipe SirokoNemaSta da bi se plasirali u osminu finala. Tako se i dogodilo. Ubedljiv posed je u obe utakmice bio presudan i u osminu finala iz ove grupe idu Vlasinska stena i Mikijevi puleni.

GRUPA F
FK Radnik 7 – 0 ofnzcrew
Morava 3 – 2 FK Ultras NS

FK Radnik je za ovaj meč obezbedio jaku odbranu i sredinu terena, i to je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu i plasman u osminu finala, jer je u drugom meču Morava pobedila Ultrase iz Novog Sada u jako neizvesnoj utakmici. Ultrasi su imali posed i napad, a Morava odbranu koja je te napade uspela da odbrani, iako je najjača bila centralna odbrana a Ultrasi su napadali preko krila.
Iz ove grupe plasman su obezbedili Morava i FK Radnik.

GRUPA G
FC Zadrugar 5 – 0 smezuljci
Papazovac-Konjarnik 2 – 5 Alkohol United

FC Zadrugar je bio izazvan saopštenjem iz suparničkog tabora kako nema pojma, pa je za ovaj meč izveo prilično jak sastav i ovojio 94% poseda lopte, postigao 5 gola i pokazao da ipak nešto zna. 🙂
U drugoj utakmici ekipa Papazovac-Konjarnik je ipak pružila značajniji otpor nego smezuljci, ali ipak nedovoljno da iznenadi Alkohol United koji ništa nije prepustio slučaju. Poveli su 1:0 u 3. minutu, ali su ipak završili sa 5 gola u svojoj mreži.
Iz ove grupe dalje idu Alkohol United i FC Zadrugar.

GRUPA H
FK BMW NBG 0 – 0 Mocne patke
GeOcHaTnIcK Utd 0 – 6 Fontana

U prvom meču, ekipe FK BMW NBG i Mocne patke su izvele jake sastave, ali publika koja je došla da ih gleda se sigurno dosađivala jer je meč završen bez i jedne prikazane šanse. 0:0. Međutim, BMW-u je i to bilo dovoljno za prolaz, jer je u drugom meču Fontana bila ubedljiva protiv GeOcHaTnIcKa, 6:0, uz het-trik Borislava Kúrdzhieva

 


34 responses to “Kraj grupne faze”

  1. Kakvo ludo kolo u grupi E. 13 golova, 2 crvena kartona, Mikijevi puleni u finišu prošli za dlaku. Da kojim slučajem Veljo Trenev nije dao gol 5 minuta pre kraja, ni pravila ne bi pomogla da vidimo ko prolazi grupu.

    Nosioci grupa uglavnom su prošli u nokaut fazu, samo su Azdaje i HOW MUCH potonuli.

    U trci za fer plej trofej deluje mi da su Pivopije i pusaci zasada u najpovoljnijoj situaciji.

    Po meni su derbiji osmine finala Fontana – Zadrugar i Alkohol – BMW.

Leave a Reply