Sreća sreća rados’..


Sreća sreća rados’.. Nisam kucao izveštaje skoro celu sezonu. Trudiću se da ne smorim mnogo, samo u kratkim crtama da prenesem kako je bilo na 16 utakmica.

 

GRUPA A
Azdaje 0 – 3 Arsenal Srbija [službeno]
Male Villa 1 – 0 Karaburma City
Grupa A i već prvi službeni rezultat. Nesmotrenost Matije_m, dal’ pod uticajem alkohola ili nečeg drugog, dovela je do toga da je ‘ladno prihvatio izazov nekog nebitnog tima i kasno shvatio da je pogrešio. Druga utakmica – ekipe Male Villa i novajlije Lazara sa Karaburme. Karaburma City je počela defanzivno 5-4-1 i sa zanimljivom taktikom "šuteva iz daljine". Susret je bio dosadan do 60. min kada Karaburma vrši izmenu i promenu formacije na 4-5-1 i to se ispostavilo kao loš potez.. Pet minuta kasnije po levom krilu Male Villa postiže pogodak za konačan rezultat 0:1. 

GRUPA B
HOW MUCH 1 – 1 Ofanziva
OFK Balkan Mirijevo 1 – 4 gRAyVENS utd.

Duel dvojice smederevaca koji zajedno imaju skoro 30 nastupa u SD kupu, How Much-a i Ofanzive, protekao je miroljubivo podelom bodova. Ofanziva sa 50 hatstatsa više ili How Much sa preko 60% podeda lopte? Hettrik je rešio sa po 1 golom u obe mreže, verovatno pravedno. Novajlija gRAyVENS utd pamtiće po dobrom početak takmičenja u SD kupu jer je u meču protiv Balkan Mirijeva lako pobedio sa čak 4:1 iako je "za nijansu" bio bolji. Napadačka 3-4-3 taktika i fantastični napad po sredini su izgleda bili presudni.

GRUPA C
Palanka 5 – 0 F.K. Kalenic
Produkcija 0 – 4 Pivopije i pusaci

Puče petarda. Jedini drugoligaš u našem kupu, ekipa Palanke, olako je dobio Kalenića sa čak 5:0. Veći posed je očigledno presudio meč, dok su u ostalim delovima terena ekipe bile prilično ujednačene. Produkcija i Pivopije i Pušači (tu ima dve ekipe, ne tri) odigraše utakmicu "na krv i nož" sa čak 3 povrede! Šteta, nikom to ne koristi. Pivopije i pušači odigraše znatno angažovanije i pobeda je lako došla.

GRUPA D
FC Galaktico 5 – 0 BFB Dynamo Wolf
BEKANISMO BEKANS 0 – 4 AC Sicilia
Tek pošto sam podelio timove po grupama uvideh da je naš kup postao internacionalni!! Naime, prvi put ugošćavamo ekipu iz Bosne i Hercegovine, preciznije iz Bijeljine, ekipu BFB Dynamo Wolf.
Pogodilo se i to da prvu utakmicu igra baš protiv aktuelnog šampiona i zbog toga se nije dobro proveo – 5:0 za ekipu Galaktica. Druga utakmica po rejtinzima nešto neizvesnija, ali dominacija u posedu opet odnosi visoku pobedu. Sicilija je postigla 4 gola protiv Bekanisima, ali je pritom i dva svoja igrača odvela u bolnicu.

GRUPA E
Mikijevi puleni 1 – 3 Vlasinska stena
Inter 1 1 – 5 SirokoNemaSta

Vlasinska stena se posle par sezona vraća na velika vrata u SD kup. Iako su od 27. minuta gubili 1:0 nisu se predali i do kraja meča su potukli Mikijeve Pulene sa čak 3:1. Zasluženo, tako kažu i rejtinzi. I u drugom meču nije bilo dileme oko pobednika. ŠirokoNemaŠta je u prvom nastupu u SD kupu dominirao na terenu i pobedio sa 5:1. Za gledaoce je verovatno interesantnije bilo to što im na ulaznici piše da su utakmicu pratili na stadionu Suzane Mančić.

GRUPA F
FK Radnik 1 – 4 Morava
ofnzcrew 1 – 4 FK Ultras NS

Veoma zanimljiva utakmica se odigrala između Radnika i Morave. Taktičarski koželi da je prostudira neka pogleda. Radnik uzima posed sa 60%, niko ne probija protivnikove napade, hatstats izjednačen ali Morava sa 5-3-2 i kontranapadima postiže čak 4 pogodaka (penal, wing SE, kontra i regularna) naspram Radnikove 1 realizovane šanse. U drugoj utakmici i drugi smederevac, ekipa ofnzcrew, gubi bodove protiv Ultrasa iz Novog Sada. Još jedna pobeda na posed i nešto jače rejtinge, sasvim zasluženo. 

GRUPA G
FC Zadrugar 6 – 0 Papazovac-Konjarnik
smezuljci 0 – 7 Alkohol United

FC Zadrugar, koji je jedini odigrao svih 17 SD kupova, proverenom taktikom svi-u-sredinu lako očitava lekciju Papazovac-Konjarniku: rezultat 6:0. Zanimljivo, reporter sa lica mesta do 78. minuta nije u svoj izveštaj stavio nijednu reč o igračima Papazovac-Konjarnik, sem da napadaju po sredini. Izgleda da navija za Zadrugara. Smezuljci i drugi novajlija u ovoj grupi Alkohol United odigraše copy-paste istu utakmicu. Alkohol je imao ravno 101 veći hatstats i šta je drugo moglo da se desi sem 7 golova u mreži smezuljaka? Nervoza se pojavila u ovom timu pa je za sad postavljen rekord od čak 4 žuta kartona dodeljenih jednom timu. Među požutelima našao se i Dejan Stanković.

GRUPA H
FK BMW NBG 6 – 2 GeOcHaTnIcK Utd
Mocne patke 0 – 3 Fontana

Čiste dve pobede BMW NBG-a i Fontane. GeOcHaTnIcK je pokušao defanzivom 5-3-2 i kontrama da iznenadi BMW-a ali nikako uspešno. Posed i za 60ak veći hatstats su bili svakako presudni. Na drugoj utakmici iznenađujuća taktika Moćnih Patki: 4-4-1!! Sa 9 igrača u polju teško da možete pobediti i otuda novajlija, ekipa Fontane, lako odnosi pobedu od 3:0. 


Uh, nekako mi je monotono dok piše utakmicu po utakmicu, ali eto.. Dođe i zanimljiviji deo. Prvo da pomenem, mrzi me da refrešujem grupe 🙂 nije neophodno nakon prvog kola, oprostićete mi. Međutim, sada na red nastupa naš supervizor koji će na kraju kupa dodeliti nagradu za fer-plej-trofej. Podsećamo, odigrana utakmica – 1 bod, žuti karton – minus jedan bod, crveni karton – minus 3 boda. Poslednja (žuta) kolona označava ukupan broj bodova. Ekipa Aždaja nažalost ispada iz borbe za nagradu jer kao što smo rekli, ekipa čijom krivicom nije zakazana utakmica neće moći da dobije nagradu. Sa druge strane, njegov protivnik Arsenal Srbija ostaje bez 1 boda za odigranu utakmicu ali ostaje naravno u trci za trofej.
 
Trenutno stanje tabele za fer-plej-trofej. 
 
 
 P.S. Grupe su refrešovane. Trenutno stanje na tabeli možete videti pod RASPORED.

 


32 responses to “Sreća sreća rados’..”

  1. Tek pošto sam podelio timove po grupama uvideh da je naš kup postao internacionalni!! Naime, prvi put ugošćavamo ekipu iz Bosne i Hercegovine, preciznije iz Bijeljine, ekipu BFB Dynamo Wolf, …sto znaci da bi s njim trebalo da igramo u neutralnoj zemlji, sto nije pokriveno pravilima!:)

  2. Tačno sam znao da će to neko reći 🙂 I meni je to palo napamet :))

    Ali i tu sad leži drugi problem. Šta ako izaberu da se igra u nekoj zemlji gde se prijateljske igraju četvrtkom? 😀 To će opet remetiti takmičenje jer mogu namestiti rezultate kako oni žele kad vide kako su odigrali ostali timovi u njihovoj grupi :))

  3. Ma nisi bre u pravu smezuljak…evo sad ce Bekan da ti objasni kako sam zeznuo naseg komshiju i zakazao mu mech u zemlji Srbiji…opet ce da zavlada i ovoga puta anarhija i neregularnost 🙂 heeh

  4. @olimpya

    Hvala na čestitkama, prebacih sve ciljeve u kupu ove sezone. Šteta samo što ne mogu da igram SD kup ove sezone, a taman sam se nameračio da te skinem sa trona :))

  5. Odlucila sam da se malo vise potrudim ove sezone, jer je prosla bila katastrofalna…sva tri meca bez boda i gol razlika 0:16 🙂 Jedva cekam sredu heeh

Leave a Reply