Džaba ste igrali kvalifikacije. Žreb gotov, počinje kup!


Maestralnim partijama, naš stalni učesnik i dvostruki uzastopni šampion SD kupa Jole_sd (Moravsko predvečerje),  plasirao se u 9. kolo Kupa Srbije! Reklo bi se popularno "šesnaestina finala" iliti TOP32 u Srbiji! Sve pohvale na velikom uspehu i nek se potrudi da taj trofej prvi put donese u Smederevo!
Iz tog razloga neće moći da učestvuje u ovosezonskom izdanju SD kupa. Nažalost njemu, a sreća Lazaru koji je danas izgubio kvalifikacije u duelu sa Bačujkovim. Kako se niko u međuvremenu nije prijavio da učestvuje u SD kupu logičan potez je bio da poslednje 32. mesto "zakrpimo" ekipom koja je poražena u kvalifikacijama.
Sačekali smo da se završe kvalifikacije kako bismo odradili žreb koji je ove sezone bio poludirigovan. Prvo su određeni šeširi za žrebanje (po 8 ekipa u svakom šeširu) na osnovu plasmana u prethodnim izdanjima SD kupa a zatim se pristupilo žrebanju grupa. Najviše su se cenili rezultati u 17. SD kupu, nešto manje u 15. i 16. SD kupu a iz ranijih sezona vrednovale su se samo titule i to sa smanjenim uticajem. Pod brojem "1" u svakoj grupi su nosioci, pod brojem "2" su ekipe iz drugog šešira i tako redom. Pošto se ove sezone prijavilo 10 debitanata u SD kupu oni čine 4. šešir stim što su prve dve ekipe, koje su se među njima prijavile, popunile 3. šešir. 
Kako je današnji žreb rasporedio ekipe po grupama možete videti na stranici RASPORED. Ako novajlije nisu do detalja proučili pravila ovog kupa to mogu učiniti na stranici PRAVILA.
I ove sezone nagradu čini gostovanje U20 ili A reprezentacije Srbije, ali ovaj put nagradu će osvojiti onaj ko sakupi najmanje crvenih i žutih kartona, a pritom odigra i najviše utakmica. Rangiranje je prosto: za svaku odigranu utakmicu dobijaćete po 1 bod, svaki žuti karton oduzimaće vam 1, a svaki crveni čak 3 boda. Ekipa čijom krivicom nije odigrana utakmica u bilo kojoj fazi takmičenja (grupna ili knockout) neće moći da dobije nagradu. Ovim sistemom favorizujemo finaliste koji će samim plasmanom u finale zaraditi čak 7 bodova, a pored toga dodatno će vas motivisati da ne grešite pri zakazivanju utakmica.
 
Zakazujte utakmice i igrajte se! 
Bež’te slepci, stižu Smederevci!!

22 responses to “Džaba ste igrali kvalifikacije. Žreb gotov, počinje kup!”

  1. Meni ste samo ti i Azdaja i prijavili, posto se niko nije vise javljao nadam se da su ostali svi zakazali 🙂 Mrzi me da proveravam 1 po 1 tim..

    Dodaj se u bazu prijateljskih i igraj koju god..

Leave a Reply