Debitant “FK Galaktico” osvojio SD kup!


Pred 1972 gledalaca na stadionu "Kraj Đetinje" u Užicu dva beogradska kluba odlučiše šampiona SD kupa.

Obe ekipe ofanzivno su započele mečeve, pa je tako Galaktico izašao u standardnoj 352 formaciji, dok su Aždaje svoju sreću okušale u 253 i "sve kroz sredinu" taktiku.

Treći minut utakmice i već preko desnog krila Mattias Roddahl postiže pogodak za ekipu Galaktico. Ispostaviće se da će ovo biti njegov dan. Svega 10ak minuta kasnije vođstvo duplira Marcin Sudomir preko suprotne strane terena. Već tada u izveštaju pojavljuje se čuveno "Играчи тима Galaktico се повлаче на своју половину терена и ту чекају противника.". Do poluvremena videli smo još dve neiskorišćene šanse Galaktica, a onda kao po nepisanom pravilu – stiže kazna: korner+glava i Aždaje se vraćaju u igru – 2:1! Da li zbog treme, smešnog primljenog gola ili švalerke, golman ekipe Galaktico samo tri minuta kasnije požalio se na povredu i napustio je igru. Posed na strani Galaktica: 56%. 

I u drugom poluvremenu videli smo gotovo preslikanu igru. Počelo je sa dve šanse Galaktica, od kojih je jedna iskorišćena i to preko "brzog krila" koji je namestio gol već pomenutom Mattias-u. Aždaje tek u 74. minutu uspevaju da usliše molbu gazde i stvaraju prvu šansu po sredini ali bezuspešno. Još jedan peh Galakcita zadesio ga je povredom štopera. Srećom, obe povrede su samo na po nedelju dana, izlečiće se do početka kup mečeva.. Tačku na "i" postavlja Mattias Roddahl u 80. minutu čime je postigao het-trik!

Sve u svemu, pogledavši i rejtinge na kraju meča sasvim zaslužena pobeda i titula Galakcita. Uzevši posed onemogućio je da bilo šta urade tri napadača koje je Aždaja imao na terenu. Ranim povlačenjem posle vođstva od 2:0 samo je zabetonirao odbranu i to je bio ključ uspeha.

Galaktico je "osvojio" i domaćinstvo A ili U20 reprezentacije! U zavisnosti od slobodnih termina biće zakazana utakmica reprezentacije na njegovom terenu. 

U utakmici za 3. mesto Zadrugar je preslišao ekipu FK BMW NBG-a savladavši je čak sa 7:0! I u ovom meču ekipa koja je izvela formaciju 253 je izgubila, dok je pobednička ekipa takođe zaradila dve povrede. Dakle, zaključak je: nemojte pobeđivati da vam ne bi povređivali igrače 🙂 

FINALE:
24. 11. 2010., stadion "Kraj Đetinje"
FC Galaktico 4 – 1 Azdaje

za 3. mesto
24. 11. 2010., stadion "Ultras Arena"
FC Zadrugar 7 – 0 FK BMW NBG
 
 
Vidimo se opet kad ispadnete iz Kupa Srbije!

 


24 responses to “Debitant “FK Galaktico” osvojio SD kup!”

  1. Dupli aplauz za debitanta pa da se sretnemo u finalu iduce sezone! 🙂 Btw. moj igrac dade 3 komada i dobi 3 nedelje povredu. Sva sreca sto je kraj sezone pa ima vremena da se oporavi.

  2. Cestitke FC Galaktico na osvajanju kupa, i Zadrugaru na pobedi protiv naseg kombinovanog trening sastava, koji izgleda bas ne zna kako da gubi, klinci su to jos uvek vecinom, postaju agresivni kad gube xD . U svakom slucaju se izvinjavam u njihovo ime xD

  3. Hvala hvala…evo već sam se prijavio za sledeću sezonu. Srešćemo se valjda kako kažeš pa…ćeraćemo se nego kako 🙂 Naravno čestitke i poraženima kao i svim učesnicima kup-a

  4. Evo i ja se pridruzujem cestitkama pobedniku, sa zeljom i apelom ka organizatorima da mi u sledecem kup-u omoguce da igram u grupi sa Galakticom…zna smezuljko i zasto…heeh

  5. E PA LEPO!

    NEKA SE SAD U ANALE SD KUPA LEPO ZAPISE DA JE POBEDNIK 17. SD KUPA EKIPA KOJA JE NAPRAVILA TESKU POVREDU PRAVILA I DA ZA TU MATERIJALNU POVREDU NIJE BILA SANKCIONISANA VEC NAPROTIV – NAGRADJENA!

    I NEMOJ POSLE OVAKVOG PRESEDANA DA SE NEKO UBUDUCE BUNI AKO SE DOGODI ISTI ILI SLICNI SLUCAJ!

    ANARHIJA JE UVEDENA U UPOTREBU, I VISE NIKAD NECE BITI ISTO KAO STO JE BILO!

Leave a Reply