FK Smederevo šampion 15. SD kupa !!


FINALE:
7. april 2010.
Palanka 0 – 1 FK_Smederevo


U finalu je sve moguće! Možete kao Liverpul protiv Milana stići od 0:3 do 3:3 i osvojiti LŠ, možete kao Sale Đorđević pogoditi "trojku" u poslednjoj sekundi a na hettriku možete pobediti i sa 6 skilova slabijom sredinom i skoro 50 manjim hatstatsom!

Zasluženo ili srećno, ekipa FK Smederevo je osvojila 15. SD kup što je njima drugi trofej u našem kupu. Time su se pridružili Bukovici, How Much-u i Moravskom Predvečerju sa dva osvojena trofeja.

Kada se uzme ceo ciklus kupa ove sezone mora se priznati da je Palanka ipak ostvarivala za nijansu bolje rejtinge i rezultate, ali finale je finale. Oba tima su istrčala u formaciji 343 iako je Banes, menadžer FK Smedereva bio ubeđen da je igračima naredio da igraju 433. Kako oni tvrde, nikad 343 nisu uigravali na utakmicama ali izgleda zahvaljujući njihovom kapitenu, koji ima fantastično iskustvo i nedovoljno vođstvo, nije bilo izveštaja u toku meča o eventualnoj konfuziji. Pomenimo na početku da se FK Smederevo odlučilo za kontranapade što im je i donelo pobedu.

Prvo poluvreme je proteklo u nešto mirnijem tempu. Sevnula je jedna kontra FK Smedereva, a potom je Palanka uzvratila dvema šansama – iz slobodnog udarca i nakon pasa sa desne strane. Čak 69% poseda lopte u nogama Palanke što je samo posledica nezdravo jače sredine terena. Tek što je počelo drugo poluvreme hladan tuš za Palanku, kontranapad po sredini terena i FK Smederevo stiže do vođstva od 1:0, što se kasnije ispostavilo i krajnji rezultat. Nakon gola na terenu se mogla videti samo nervoza kod igrača Palanke, tačnije, kod igrača kojem na dresu piše Joel Farres. U 56. minutu nasrnuo je na strelca jedinog gola Cyril Le Bellec-a te je fizioterapeut morao da interveniše flasterom, a glavni sudija žutim kartonom. Identična situacija dogodila se samo 11 minuta kasnije kada je flaster zalepljen još jednom igraču FK Smedereva, a Joel dobija drugi žuti karton zbog preoštrog starta pa Palanka ostaje sa desetoricom na terenu. Dalje je bilo lako privesti utakmicu karaju, još jedna kontra se videla do kraja i ništa više.

Tuga na licima igrača Palanke, dok FK Smederevo podiže trofej i osvaja nagradu za ovu sezonu – supporter od 3 meseca. U najkraćem roku biće izvršena transakcija, samo da se bankari malo oporave od ovih praznika.

Čestitke svim učesnicima i vidimo se naredne sezone u isto vreme! Do tada –> SD forum 🙂


34 responses to “FK Smederevo šampion 15. SD kupa !!”

  1. Svaka čast, ovo finale je bilo nešto posebno 🙂 Poseban random 🙂

    Palanka, jebiga, nismo imali ovog puta utešnu nagradu za 2. mesto, a zaslužio si je 🙂

  2. Izuzetno kvalitetno finale. Odlična utakmica. Po meni, nije presudio random. Nije sve u sredini. Fk Smederevo je ubedljivo zatvorilo sve napade i probilo sve odbrane svom protivniku. Svaka čast Bane za osvajanje SD kupa. Čestitke i za drugog finalistu bacujkova koji je bio odličan u ovom izdanju Sd kupa. U četvrtfinalu je eliminisao moju ekipu golom u 86.minutu iz retkog SE-a Tehničar VS Glavonja i ovom prilikom mu i na tome čestitam.
    Pozdrav svima do sledećeg SD-kupa.

Leave a Reply