Vreme je za finale!


Bliži se kraj i ovog izdanja SD kupa. Dva tima koja su se već u grupnoj fazi izdvajala po jačini došla su do finala, sasvim zasluženo. Titula je tu svakako za prestiž, ali ulog je i posle dužeg vremena kakv-takva nagradau vidu 3 meseca suportera. HT-Tjecken nije bio u mogućnosti da se otvori za naš kup više od ovoga, kriza stigla pa je i cenu suportera morao da podigne.

P1: [Č1] Palanka 2 – 0 [Č2BU-nkerica

Rekord ove sezone po rejtinzima jednog tima! Da li će u finalu zaigrati još angažovanije? Ostaje da se vidi za nedelju dana.. Da, u pitanju je Palanka, onaj tim koji izvodi 343 formaciju a kojoj je odbrana najjači deo tima. Ovog puta pored odbrane "nabudžio" je i sredinu do skila – fantastičan(12)!! Ne šali se ni malo.. BU-nkerica jednostavno nije bila ravan protivnik. Dobro se držala do sredine drugog poluvremena, ali je tada primila dva gola i završila učešće za ovu sezonu.

P2: [Č3] FK Radnik 1 – 3 [Č4] FK_Smederevo

Prava polufinalna utakmica na kakve smo već i navikli proteklih sezona. Rejtinzi na nivou, rezultatski preokret, solidan broj golova.. Taktički obojica su imali svoje principe. Radnik je izveo dva je*ača od 8 zvezdica na sredini i tu je dobio bitku za skil i po, a samim tim i posed lopte od 57%. Sem postignutog jednog gola u 15. minutu utakmice ništa više nisu mogli da urade. FK Smederevo je ponovilo igru iz grupne faze, odnosno četvrtfinala – 268 hatstatsa. Tim izbalansiran na svim delovima, sredina taman dovoljna da isprati ostatak i to je bilo dovoljno. U svega 23 minuta (od 19. do 42.) postigao je 3 gola, preokrenuo rezultat i mirno utakmicu priveo kraju u drugom poluvremenu. 
 
 
 
FINALE:
7. april 2010.
Palanka – FK_Smederevo

Obojica finalista imaju po jednu titulu u kupu, Palanka je osvojila 7. a FK_Smederevo 11. SD kup. Zajedničko im je i to što oba tima imaju 100% učinak u finalu, po jedan plasman u finale i odmah titula. Neko od njih će se pridružiti How Muchu, Bukovici i Moravskom Predvečerju koji već imaju dve titule. 

 
Srećno!

11 responses to “Vreme je za finale!”

  1. Skroz neocekivano i neverovatno posto sam sinoc u skroz alkoholisanom stanju postavljao taktiku i iz nepoznatih razloga stavio 3-4-3 (koju do sad nikad nisam ni probao) umesto 4-3-3 uspeo sam da po drugi put osvojim SD Kup !!! Cestitam kolegi na fer utakmici i nadam se da i sledece godine podelimo ” megdan ” u finalu.

Leave a Reply