Gotove grupe, idemo u knockout fazu..


Grupa A:
Moravsko predvečerje 2 – 0 Bekanismo Bekans
smezuljci 0 – 10 BU-nkerica
Moravsko predvečerje, 3 od 3. Pogledao sam malo statistiku, ovaj tim je zadnju utakmicu u SD kupu izgubio 1. aprila 2009.!!! Ko ne veruje neka pogleda sve vesti počevši od tog datuma. Dakle, gotovo godinu dana bez poraza u SD kupu! Od tog 1. aprila kada je izgubio od FK Radnika rezultatom 3:1, Moravsko predvečerje je naređao čak 15 uzastopnih pobeda, zaključno sa današnjom. Današnja pobeda takmičarski, sem rekorda, Predvečerju nije značila ništa dok je njegovog protivnika ekipu Bekanisimo Bekansa udaljila od knockout faze takmičenja. U drugom meču bilo je sve samo ne prijateljskog meča – čak 4 povrede igrača na meču. Bunkerica u prepoznatljivoj 541 formaciji poigravao se sa amaterima ekipe smezuljci i napunio im je mrežudo broja 10. Možda je ovime postavljen još jedan rekord, ali negativan. Smezuljci su grupnu fazu takmičenja završili sa gol razlikom -28, bez ijednog postignutog gola. 

Grupa B:
HOW MUCH 2 – 1 Palanka
Mikijevi puleni 0 – 2 fk slavuj

How Much – Palanka! Utakmica koja je, po ostvarenim rejtinzima, obeležila ovo kolo. 251 prema 238 hatstatsa. Palanka je izvela naizgled ofanzivnu 343 taktiku, ali joj je po rejtinzima odbrana ipak bila najjači adut. Nasuptor njima, How Much se odlučio za proverenu jaku sredinu i jake napade. Više sreće je imao How Much koji je u do pobede stigao tek u 82. minutu. Pre ovog 3. kola Palanka i Slavuj su tražili ”vizu” da kao drugi tim, uz How Much, nastave takmičenje u knockout fazi. Samo pobeda Palanci je garantovala prolazak dalje, ali kako je Palanka izgubila, Slavuju se otvorio put do knockout faze uz jedan uslov – veću gol razliku od Palanke. Ipak, sabravši golove Slavuju pobeda od 2:0 nad Mikijevim Pulenima nije bila dovoljna. Iako za klasu bolji Slavuj je do golova stigao tek nakon 80 minuta utakmice. Pokušao je sa taktikom 442 CA, ali kako je protivnik bio dosta slabiji, za kontranapadima očigledno nije bilo potrebe. Pomenimo samo da PRAVILA kažu da se pre gol razlike gleda međusobni susret timova koji imaju isto bodova (zbog jednokružnog sistema). Ipak, u 1. kolu Palanka i Slavuj su odigrali nerešeno, te je iz tog razloga gol razlika presudila. 

 


Grupa C:
Ofnzcrew 3 – 0 Ofanziva
inter_sd 0 – 1 BEOGRADSKA STOKA
Duel dvojice okorelih partizanovaca bio je direktan okršaj za prolazak u knockout fazu kupa. Isplatio se napadački fudbal koji je prikazala ekipa Ofnzcrew.  Ofanziva je, kao i tokom celog kupa, igrala defanzivu 541, dok je Ofnzcrew izašao sa standardnom izbalansiranom 352 formacijom. Na svim delovima terena pomalo nadmoćniji i rezultat je došao sam od sebe – 3:0. U drugom meču nije bilo rezultatskog značaja. Inter_sd je obezbedio prolazak dalje te je odigrao opuštenije. To je iskoristio novajlija u našem kupu, Beogradska Stoka, i stigao je do prve pobede i bodova sasvim zasluženo – 1:0. Komentator ove utakmice koji je bio na licu mesta izgleda nije bio raspoložen da daje opširne izveštaje, svega 2 događaja po poluvremenu, pa otuda ni ja ne znam šta bih više napisao za ovaj meč..


Grupa D:
FC Zadrugar 0 – 4 FK_Smederevo
FK Radnik 4 – 0 inter 1
Najzad, poslednja grupa. Sudbina je htela da trojicu drugara, trojicu palančanina stavi u istu grupu. Međutim, samo je jedan uspeo da prođe dalje jer je FK Smederevo još ranije obezbedilo prvo mesto u grupi. Meč između Zadrugara i FK Smedereva nije bio rezultatski bitan. Danas "samo" 200 hatstatsa, a uzimajući u obzir sve 3 utakmice u grupi FK Smederevo je verovatno ostvarilo prosečno najveći hatstats od svih takmičara. Da ne računam sad, mrzi me. Drug meč je bio takmičarski zanimljiviji, pobeda je vodila ili Radnika ili Intera dalje. Mutne radnje su se odvijale pre utakmice, dvojica menadžera su poznata u javnosti da se dugo poznaju i sastaju (verovatno) u kafanama. Sada su iz lože razmenjivali viceve dok su igrači igrali sa pola gasa na terenu. Lagana pobeda Radnika od 4:0, protivnik nije pokazivao volju da zapne i pobedi.

 

Standardno, ukrštaju se grupe A i B, odnosno C i D. Parovi četvrtfinala su sledeći:
Četvrtfinale 24. mart 2010. 
Č1: [A1] Moravsko predvečerjePalanka [B2]
Č2: [B1] HOW MUCH [A2] BU-nkerica
Č3: [C1] inter_sd [D2] FK Radnik
Č4: [D1] FK_Smederevo – [C2] Ofnzcrew

 


16 responses to “Gotove grupe, idemo u knockout fazu..”

Leave a Reply