21.SD KUP – Kvalifikacije


Dobro smo okasnili sa odigravanjem 20.sd kupa, tako da smo morali odmah da krenemo sa prijavljivanjem za 21.sd kup kako bi uspeli da ga održimo u ovoj HT sezoni. HT-open nam je poslužio kao platforma za jubilarni 20.sd kup a sada se vraćamo se na stari, dobri način odigravanja sd kupa u okviru HT-a zakazivanjem prijateljskih utakmica. Suporter nagrade neće biti u 21.sd kupu (istrošili smo se u prethodnom, jubilarnom izdanju) ali ne sumljam da će se voditi žestoka borba za pehar sd.kupa koji donosi veliki prestiž i priliku da upišete ime vašeg kluba u istoriju kupa sa najdužim stažem u HT Srbija.

Upravo je istekao je rok za prijavljivanje ekipa. Da li zbog minimalne pauze od prethodnog izdanja kupa i kratkog vremena za prijavljivanje ili zbog nedostatka slobodnog vremena zbog priprema za predstojeće praznike, tek samo 20 ekipa je prijavilo učešće u 21.sd kupu. U zadnjih par izdanja našeg kupa navikli smo na žreb od 32 ekipe. Nadam se da ćemo se u narednim sezonama vratiti na žreb od 32 ekipe a ovaj put ćemo morati da napravimo žreb od 16 ekipa. Znači, prvi put posle par sezona imaćemo kvalifikacije za kup. U skladu sa pravilima sd.kupa, u kvalifikacijama učestvuju ekipe po redosledu suprotnom od redosleda njihovog prijavljivanja (počev od poslednje prijavljene ekipe). Takođe u skladu sa pravilima sd.kupa, izuzetak predstavljaju ekipe iz HT regiona Smederevo (ekipe iz Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane) koje su povlašćene na taj način da se one uvek direktno plasiraju u grupnu fazu (čak i ako su se poslednji prijavili za učešće).

Uzevši u obzir sve gore izneto objavljujemo da su se u grupnu fazu 21.sd kupa plasirale sledeće ekipe: smezuljci (SD regija), Bekanismo Bekans, PFC Misicvolizeku, HOW MUCH (SD regija), Ofk balkan mirijevo, Papazovac-Konjarnik (SD regija), Ofanziva (SD regija), FC Zadrugar (SD regija), Mikijevi puleni (SD regija), Moravsko predvečerje (SD regija), ofnzcrew (SD regija), FK Radnik (SD regija).

U kvalifikacijama učestvuju ostale ekipe koje su se prijavile za učešće a upravo je obavljen i žreb za kvalifikacione mečeve. Evo parova za kvalifikacije:

Produkcija – Arapsko proleće

FK BMW NBG – Fc Torda

Mocne Patke – Karaburma City

FK Ultras NS – GeOcHaTnIcK Utd

Odigravanje kvalifikacionih utakmica je predviđeno za sledeću sredu 4.1.2012.godine. Zakažite utakmice što pre zbog nastupajućih prazničnih dana. Izazov može da uputi bilo koja ekipa, bitno je da se utakmica odigra po KUP pravilima na NEUTRALNOM terenu (ili NEUTRALNOJ REGIJI ukoliko su timovi iz različitih regija).

Utakmica mora biti zakazana do ponedeljka u 15h. U slučaju da se vaš protivnik nije pojavio do tada (nije se logovao na ht, nije prihvatio izazov, …) obavezno obavestite organizatora.

Više o samom sistemu takmičenja i načinu zakazivanja utakmica možete pročitati pod PRAVILA.

Nakon odigravanja kvalifikacionih utakmica u sredu 4.1.2012.godine objavićemo žreb za grupnu fazu (4 grupe po 4 ekipe) a 1.kolo grupne faze biće odigrano u sredu 11.1.2012.godine.

Srećni praznici svima!

 

 

 

 


17 responses to “21.SD KUP – Kvalifikacije”

  1. Samo bih dodao da sam završio u kvalifikacijama na pomalo čudan način.
    Naime, kad sam kucao komentar u kom sam se prijavljivao, kliknuo sam dole na add comment, otišao od kompa, vratio se nekoliko sati kasnije i vidim da komentar sa prijavom uopšte nije poslat, sve je otkucano, ali kao da uopšte nisam kliknuo xD i tako umesto da se prijavim kao negde 6-7, prijavim se pod brojem 12 xD

  2. Tačno je da datum nije eksplicite istaknut ali je oduvek u SD kupu važlo da nakon isteka roka za prijavljivanje, već sledeće srede kreću mečevi (ti kao ekipa sa dugim stažom u SD kupu to sigurno znaš). Uz to, u prethodnom saopštenju “Već danas, prijave za 21.SD kup” rečeno je : Rok za prijavu: 28. decembar 2011. Par dana prijava, pa po starom sistemu igramo sredom i zakazujemo prijateljske utakmice.
    Pošto si već zakazao prijateljsku utakmicu jedino rešenje je da neka od ekipa koje su se direktno plasirale u grupnu fazu pristane da umesto tvoje ekipe igra u kvalifikacijama. Ovo je naravno moguće samo ukoliko se brzo reaguje.

  3. Ako neko od ekipa koje su se direktno plasirale u grupnu fazu još uvek nije zakazao prijateljsku i želi da zameni ekipu Produkcija u kvalifikacijama neka javi ovde do nedelje 01.01.2012. uveče.

Leave a Reply